ElaProof S -ruiskumassan käyttöohje

ElaProof S -ruiskumassan käyttöohje

ElaProof S-ruiskumassalla on mahdollista levittää hengittävä vettä eristävä ja suojaava pinnoite tehokkaasti ja tasalaatuisesti suurille pinnoille.

Ruiskumassan käyttö edellyttää korkeapaineruiskua ja kompressoria, joten työskentely vaatii koulutusta tai aikaisempaa kokemusta korkeapaineruiskutuksesta sekä erikoistyövälineitä. Suosittelemme Jaguar 75-150 -korkeapaineruiskua varustettuna G15-maalipistoolilla ja Kaeser M27-kompessorilla.

Käsiteltävät alueet painepestään vedellä noin 200 barin paineella aiemman pinnoitteen, pehmenneen betoniaineksen ja muun irtoaineksen poistamiseksi.

ElaProof S-ruiskumassa levitetään puhdistetulle pinnalle korkeapaineruiskutuksena 300-400 barin paineella. Käsiteltävä pinta voi olla kostea tai kuiva. Ruiskutus voidaan tehdä tasalaatuisesti jopa kuuden metrin etäisyydeltä kaikensuuntaisille pinnoille.

Elementtisaumojen ja suurempien halkeamien korjaukseen suosittelemme käsittelyä ElaProof H-käsimassalla: 1) pohjasively ElaProof H-käsimassalla, 2) vahvikekankaan telaus tuoreeseen massaan ja 3) ElaProof H-pintasively.

ElaProof S on myrkytön vesiohenteinen pinnoite, joka ei aiheuta terveysriskejä.

Rajoituksia

  • Ennen käyttöä ElaProof S on suojeltava jäätymiseltä ja säilytettävä varjossa.
  • ElaProof S -pinnoitetta ei voi käyttää alle +10° C:n lämpötilassa koskien myös pintalämpötilaa. Tämä johtuu siitä, että ElaProof S:n kuivuminen on veden haihtumista eikä riittävää haihtumista tapahdu tätä matalammissa lämpötiloissa.
  • ElaProof S voidaan maalata päälle. Silloin on kuitenkin kiinnitettävä huomiota valitun maalin elastisuuteen, sillä kovan kalvon muodostava maali helposti halkeilee elastisella pohjalla.

Wagner korkeapaineruisku ElaProof S levitykseen

Suosittelemme Wagner Heavy Coat 750E korkeapaineruiskua ElaProof S -pinnoitteen levitykseen.

ElaProof S ruiskupinnoitus huopakatolle
Huopakaton ElaProof-ruiskupinnoitusta

 

Build Care Oy tarjoaa kumppaneilleen koulutuksen ja täyden tuen laadukkaan lopputuloksen varmistamiseksi.

Jaguar 75-150 -korkeapaineruisku
Jaguar 75-150 -korkeapaineruisku

 

G15 maalipistooli
Airless manual gun G15

 

Kaeser-M27 -kompressori
Kaeser-M27 -kompressori